William D. Berry de illustrator van mijn Moose

Sinds enige tijd krijg ik geregeld een Moose. Waarschijnlijk omdat mijn bedrijf zo heet. Ik heb al een aardige collectie aan mijn muur hangen en op de vensterbank staan.

Een W.D. Berry cadeau

Van een vriendin in het bijzonder kreeg ik een litho van een Moose. Getekend door ene W. D. Berry. Laatst heb ik de tekening gebruikt voor deze website en ik voelde mij schuldig. Je mag namelijk niet zomaar andermans werk gebruiken. Dus trok ik de stoute schoenen aan, heb wat onderzoek gedaan wie deze W.D. Berry zou kunnen zijn en vond uit dat William Berry in de jaren 50-70 in Alaska werkte als artist/illustrator. Mijn Moose heette ‘Dancing Moose’ en was in 1972 getekend. Deze kunstenaar had zelfs in ’62 al een heel boek gewijd aan de Moose. Het boek Deneki, an Alaskan Moose.

Wat een geweldige ontdekking. Ik was blij, deze Moose kreeg meteen meer gevoelswaarde. En ik kon contact opnemen met de nabestaanden van deze man. Ik heb ze uitgelegd over mijn bedrijf en de gift van mijn vriendin en gevraagd of zij het goed vonden als ik de illustratie gebruikte. De reactie was warm en enthousiast. De tekening van hun vader was namelijk de halve wereld over gegaan en ze vonden het leuk dat iemand blij werd van de tekening. Ik mocht de ‘Dancing Moose’ gebruiken. Ik heb ze beloofd zeker de naam van de maker te vermelden en een link naar hun website toe te voegen.

 

Vraag staat vrij

Kijk. Je kunt heel moeilijk doen over copyright, maar je kunt iemand ook gewoon vragen of je hun werk (beeldmateriaal) mag gebruiken.