Updaten wordpress veiliger

Om je website veilig te houden moet je WordPress en zijn plugins updaten.

De melding nieuwe WordPress beschikbaar.

 

Als je met WordPress werkt zal het je op een gegeven moment opvallen dat er in je WordPress omgeving de melding van een nieuwe versie van WordPress is verschenen. Maar wat moet je daar nu mee? UPDATEN DUS !!!

WordPress bijwerken

Updates zorgen voor de veiligheid van je website !

Deze updates zorgen er voor dat je website mooier of functioneler wordt, maar ze zorgen ook voor de veiligheid van je website. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw website wordt misbruikt om spam te verspreiden, of dat de gegevens van je nieuwsbrief abonnees worden gehackt. Je wilt al helemaal niet dat je website het niet meer doet.

Als er beveiligingslekken of bugs gevonden worden, zijn de ontwikkelaars van WordPress er als de kippen bij om een fix te maken. Bij wordpress.org wordt dan gemeld wat er verbeterd is, ook welke beveiligingslekken gedicht zijn. Hiermee is de oude versie van WordPress wel kwetsbaar geworden.
Zie hier de noodzaak de website altijd up-to-date te houden. Niet updaten is eigenlijk uit den boze.

Er zijn ook voordelen aan het updaten van je website, want naast een betere functionaliteit wordt de website beter vindbaar voor zoekmachines.

 

Moeten de plugins ook ge-update?

Naast de versie van WordPress geld eigenlijk hetzelfde voor de plugins. Deze moeten mee groeien met de WordPress versie. Het kan zijn dat een plugin het na een update niet meer doet. Zorg daarom altijd dat je plugins gebruikt die actueel zijn.

Plugin bijwerken

 

Hoe moet je updaten?

Het updaten zelf is niet meer dan een druk op de knop “Nu bijwerken”, maar het is raadzaam te zorgen voor back-ups. Zowel van je installatie als van je database. Dit voor het zeldzame geval dat er iets mis gaat en al je werk verloren gaat. Je database kun je automatisch laten back-uppen met een plugin (. Je installatie kun je met FTP bijvoorbeeld met Filezilla doen (Kijk hiervoor bij de Tips & Tricks op deze website Hfst 23). Maar er is ook een goede plugin om alles te back-uppen. Er staat een stappenplan op deze website om zelf je website up-to-date te houden.

 

Back-uppen en Bijwerken van je installatie:

 

  • WP-DB-Backup van Austin Matzko, deze is voor het automatisch back-uppen van de database
  • BackUpWordPress van Human Made Limited, deze genereert naast de database ook je installatie, hoef je dus niet met FTP aan de gang !!!
  • Met Filezilla via FTP een back-up van je installatie maken
  • WordPress en zijn plugins bijwerken

 

Moose je website laten back-uppen en up-daten.

Als je het nog steeds te link vind om zelf je website te onderhouden kun je het door Moose laten doen. In de meeste gevallen is het niet meer dan een half uurtje werk.