beeldmateriaal

Hoe kom je aan goed beeldmateriaal?

Goed beeldmateriaal zoeken is niet het eerste waar mensen aan denken als ze drukwerk of een website willen, maar wel een essentiële en soms tijdrovende bezigheid.

Voor een betrouwbare indruk kun je op een website geen zelfgemaakte foto’s van je medewerkers zetten. Het is in zo’n geval echt beter een fotograaf in te schakelen. Het verschil tussen professioneel en amateuristisch is zeker zichtbaar. De kosten hiervan zijn echt niet zo hoog.

Of je koopt ze uit stock. Dat vergt wat zoekwerk, en je moet goed weten wat je met je afbeeldingen wilt zeggen, maar het is zeker de moeite. Kosten kunnen best meevallen, want er wordt aardig wat gratis en rechtenvrij aangeboden. Ook zijn afbeeldingen voor bijvoorbeeld een internetsite voordelig, omdat de resolutie niet hoog hoeft te zijn.

Soms heb je zelf een prachtige foto liggen die te gebruiken is voor een flyer of poster. Maar het valt wel tegen als de foto te laag van kwaliteit blijkt voor een groot formaat poster. Zeker voor drukwerk worden wel bepaalde eisen gesteld.

Wil je iets over je identiteit zeggen met de afbeeldingen of zijn ze puur informatief? Je kunt op een website met beeldmateriaal honderd keer meer zeggen dan met woorden. Binnen 7 seconden trekken bezoekers een conclusie over de betrouwbaarheid van je site.

We willen je waarschuwen voor het illegaal gebruiken van beeldmateriaal. Mensen die er hun geld mee verdienen beschermen hun rechten. En met de techniek van tegenwoordig is het steeds makkelijker illegaal gebruikt materiaal

[hr]

[one_third][iconbox icon=”image”]Je kunt afbeeldingen uit stock kopen. Dat is voordeliger dan je denkt. Kosten zou je eens kunnen bestuderen bij Dreamstime, getty images of iStockphoto [/iconbox][/one_third]

[one_third][iconbox icon=”lightbulb”]Een fotograaf kan snel goed beeldmateriaal van je bedrijf maken.[/iconbox][/one_third]

[one_third last=”true”][iconbox icon=”speechbubbles”]Plaatjes zeggen meer dan woorden.[/iconbox][/one_third]