WordPress plugins

Door Moose meest gebruikte Plugins van 2012

Ik heb het afgelopen jaar een aantal Plugins veelvuldig gebruikt. Lijkt me niet verkeerd dit met jullie te delen.

Deze plugins zijn steeds meer standaard geworden naast de basis WordPress installatie. Back-uppen, je oude urls gebruiken, SEO optimalisatie. Iedereen weet inmiddels hoe belangrijk dat is.
Maar ook een technische optimalisatie voor mensen die veel aan hun website werken is niet verkeerd en niets is zo ergerlijk als links die niet blijken te werken, dus ook dat willen we eigenlijk standaard ondervangen.

 

Met WordPress SEO van Yoast verbeterd je vindbaarheid voor zoekmachines. Je kunt het jezelf zo makkelijk en moeilijk maken als je wilt, de Plugin zelf wijst je de weg.

WP-DB-Backup van Austin Matzko kun je volledig automatisch je database veilig stellen.

Als je je website vernieuwd, is het zonde je opgebouwde geschiedenis bij de zoekmachines verloren te laten gaan. Dit kun je voorkomen door je oude urls te “redirecten”. Dat kan met Redirection van John Godley.

 

Als je veel aan je website knutselt is het verstandig af en toe een optimalisatie uit te voeren met bijvoorbeeld WP Optimize van Ruhani Rabin. Alle oude rotzooi wordt dan opgeruimd waardoor je site weer beter functioneert.

Niet alle links blijven het altijd maar doen. Websites waarnaar je gelinkt hebt maken aanpassingen, je past misschien eea op je eigen site aan (of je verhuist een testsite). De Broken Link Checker van Janis Elsts waarschuwt je als een link niet meer werkt.

De All-in-One Event Calendar van Timely laat de eerstvolgende gebeurtenissen van jou Kalender zien. Sommige Plugins tonen een maand, maar als jij net die maand geen activiteit hebt ziet dat er een beetje dom uit.